Roede
Glutenfri
Pannestekt kveite med dampet kål og sitron- og dillsaus
4.08 (185)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Hodekål
300 g
Kveitefilet m/skinn
375 g
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
Sitron
¼ stk
Margarin
1 ss
Bechamelsaus
150–250 g
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 585 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 54 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes eller stekes i en egen kjele. Du kan også brune av fisken i en stekepanne, og steke den ferdig i stekeovnen på 150 grader. Hvis du bruker et steketermometer, skal fisken ha omtrent 50 grader i kjernetemperatur, da er den saftig.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Bruk en stor kjele med tilhørende lokk, slik at det er plass til grønnsakene.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt kålen i skiver eller båter på langs. Kok grønnsakene under lokk de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid (se tips). Hell av vannet, og dekk med lokk.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med halve kryddermiksen og litt pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu den, og stek videre i 2–3 minutter. Skru ned temperaturen til middels varme underveis i steketiden. Klem litt saft fra sitronen over fisken.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Tilsett resten av kryddermiksen, og smak til med saft fra sitronen.
God middag!
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!