Laktosefri
Panert torsk med ovnsbakte potetbåter og ertesmør
4 (64)
Under 30 min
7 Ingredienser
Panert og sprø fisk, toppet med et ertesmør stappfullt av smak, er både hverdagskost og hverdagskos.
Panert og sprø fisk, toppet med et ertesmør stappfullt av smak, er både hverdagskost og hverdagskos.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Panert torsk
200 g
Sjalottløk
½ stk
Erter
125 g
Smør
2 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1245 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 136 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne ertesmøret med litt kapers og sitronsaft. Det er også godt med noen dråper eddik over fisken ved servering. Hvis du vil ha en litt friskere rett, kan du lage en råkostsalat av gulroten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og kutt gulroten i staver. Fordel potetbåtene og gulrotstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og møre.
Legg fisken på stekebrettet med grønnsakene, og stek den i ovnen i 10–12 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og smelt 2 ss smør. Tilsett sjalottløken, ertene og halve pakken med soyasaus. Stek det hele i 2 minutter, og skru ned til lav varme. La ertesmøret stå på lav varme frem til servering.
Kutt sitronen i båter, og ha sitronbåtene til retten.
Hvis du ikke spiser opp all fisken, kan du lage et dansk smørbrød med urtepanert flyndre og remulade til lunsj dagen etter. Lag sitronvann med resten av sitronen.
God middag!