Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré, ovnsbakt brokkoli og baconsmør
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med baconsmør

gulrotpuré og ovnsbakt brokkoli
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Brokkoli
½ stk
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Baconterninger
150 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 496 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt potetene i fire. Fordel brokkolien og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i jevnstore biter. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene og 1 ss smør, til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 1 ss smør det siste minuttet av steketiden.
God middag!
God middag!