Ovnsbakt kylling med oregano og fløtesaus med poteter

Ovnsbakt kylling med oregano og fløtesaus med poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kyllingbryst
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Oregano
½–1 pakke
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Salt
Ruccola
50 g
Røde cherrytomater
250 g
Extra virgin olivenolje
1-2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan du godt lage dagen før. Har du litt balsamicoeddik passer det godt å servere til ruccolaen og tomatene.

Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
Del potetene i skiver og forkok dem i ca 10 minutter. Hell av vannet og damp dem lett. Legg dem i bunnen på en smurt ildfast form. Skjær løken i tynne båter, finhakk hvitløken og legg det i formen. Sett formen inn i stekeovnen. Stek potetformen i tilsammen 25-30 minutter.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek kyllingen med skinnet ned i litt olje i 2–3 minutter. Snu filetene og stek dem i omtrent 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingfileter over potetene i den ildfaste formen. Sett gjerne inn et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingfileten.
Bland sammen fløte, finhakkede urter, salt og pepper i en bolle og hell alt over i formen.
Stek gratengen i ovnen på midterste rille i omtrent 15 minutter, eller til potetene er møre og kyllingen har kjernetemperatur på 65 grader. Ta formen ut av ovnen og la den hvile noen minutter, slik at temperaturen på kyllingen har steget til 68–70 grader innen den skal spises.
Like før servering, legg vasket ruccola og røde cherrytomater på toppen av gratengen. Hvis du foretrekker det, kan du servere det som en salat ved siden av. Hell gjerne litt god olivenolje over salaten.
God middag!