Pannestekt lysing med blomkål, gulrot, grovknuste poteter og nøttesmør
Laktosefri

Pannestekt lysing

med blomkål, gulrot, grovknuste poteter og nøttesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En enkel og inspirerende fiskerett med mange gode smaker. Stekt fisk og nøttesmør passer sammen som hånd i hanske.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
175 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Smør
2 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Gulrot
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Lysingfilet
200 g
(Fisk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
603 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok grønnsakene i 2 minutter, hell av vannet, og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over persillen rett før servering.

Skyll potetene godt, og kutt dem i to. Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Ha 2 ss smør i en kjele, og kok opp. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lys brunfarge. Rør i smøret med jevne mellomrom så det ikke svir seg. Trekk kjelen av platen, og vend inn sjalottløken, hvitløken og 1 ss soyasaus. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulroten i staver. Ha gulroten og blomkålen i kjelen, og kok grønnsakene i 4–5 minutter. Hell av vannet (se tips).
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Skyll og finhakk persillen. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og grovknus dem med en visp. Rør inn ½ ss smør og persillen, og smak til med salt og pepper.
 Har du hørt om klassikeren plukkfisk? Lag en hvit saus av 1 ss smør, 1 ss hvetemel og 2–3 dl melk. La sausen koke i 5 minutter under omrøring. Tilsett rester av fisk, poteter og grønnsaker, og la det hele småkoke i ytterligere 5 minutter, til alt er varmt. 
God middag!