Stekt seifilet i teriyakisaus, karamellisert løk og potetmos
Laktosefri

Stekt seifilet i teriyakisaus, karamellisert løk og potetmos

4.04 (72)
Under 30 min
5 Ingredienser
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ss
Seifilet
165 g
(Fisk)
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 630 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp stekeovnen til 220 grader. Kutt poteten i staver, og vend den og grønnsakene i olje, salt og pepper. Stek det hele i en ildfast form i oven i omtrent 20 minutter. Krydre fisken med salt og pepper og bak den med grønnsakene i 5 minutter.

Skrell poteten om ønskelig, og kutt den i terninger. Kok potetterningene i en kjele med vann i omtrent 12 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).  
 Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet med poteten når det gjenstår omtrent 4 minutter av koketiden.
 Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek løken videre i omtrent 5 minutter, til den er karamellisert. Ha løken over i en skål, og skyll ut av stekepannen.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha i teriyakisausen mot slutten av steketiden, og øs den over fisken. 
Hell av vannet, legg grønnsakene til side og ha poteten tilbake i kjelen. Tilsett ½ dl melk og ½ ss smør i kjelen med poteten, og mos det hele med en sleiv eller potetstapper. Smak til med litt salt og pepper.  
God middag!