Glutenfri
Laktosefri
Pannestekt skrei med bacon, grønnkål og persillesmør
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Skrei er i sesong, og da må vi passe på å nyte den. Smaken til det faste, delikate fiskekjøttet sammen med persillesmør er en perfekt kombinasjon.
Skrei er i sesong, og da må vi passe på å nyte den. Smaken til det faste, delikate fiskekjøttet sammen med persillesmør er en perfekt kombinasjon.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Kokte krydderpoteter
200 g
Sjalottløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
1 ss
Baconterninger
75 g
Skreifilet med skinn
200 g
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 489 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos i stedet: Mos de kokte potetene med litt melk og smør, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med krydderpoteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk hele sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og ha i halvparten av sjalottløken. La det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Bland inn persillen og ½ pose soyasaus rett før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Legg baconet på en tallerken med kjøkkenpapir. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter. Snu fisken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Legg fisken over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek resten av sjalottløken i 2 minutter, og ha i grønnkålen. Stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til grønnkålen har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
Ha krydderpotetene over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Frys ned resten av baconet, og bruk det i en omelett, eller i en pasta carbonara.
God middag!