Pannestekt torsk med karamellisert løk, potetmos med gressløk og teriyakismør
Laktosefri

Pannestekt torsk med karamellisert løk, potetmos med gressløk og teriyakismør

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Gressløk
¼–½ bunt
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ss
Torskefilet
165 g
(Fisk)
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag panert fisk i stedet: Krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken først i hvetemel, så i et sammenvispet egg, og så i panering. Du kan bruke alt fra panering eller griljermel, til knust cornflakes. Stek fisken i en stekepanne med mye smør.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med poteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
 Fordel brokkoli- og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Vend på grønnsakene underveis i steketiden.
 Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er karamellisert. Legg løken over på et fat, og skyll stekepannen.
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Smelt ½ ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Hell vannet potetene, klipp hull på posen, og ha potetene tilbake i kjelen. Tilsett ½ dl melk og ½ ss smør. Mos potetene med en sleiv eller potetstapper. Skyll og finhakk gressløken, og vend den inn i potetmosen. 
Du kan helt fint fryse ned den gressløken du ikke bruker. 
God middag!