Pannestekt torskefilet med blomkålpuré, spinat, bønner og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt torskefilet med blomkålpuré, spinat, bønner og soyasmør

3.99 (116)
Under 30 min
7 Ingredienser
Stekt torsk, fløyelsmyk blomkålpuré og soyasmør passer sammen som hånd i hanske. Dette kan fort bli din nye favorittrett!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Blomkål
½–1 stk
Torskefilet
165 g
(Fisk)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Hvite bønner
⅔ boks
Spinat
50 g
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 444 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 30 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag blomkålpuré av halve blomkålen, smak gjerne til med litt melk eller fløte. Kutt den andre halvdelen i små buketter, stek dem i litt smør i 6–8 minutter, til de er gylne. Smak til med salt og pepper.

Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålbukettene i lettsaltet vann i omtrent 8 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet. Kjør blomkålen til en puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. La blomkålpuréen stå på lav varme frem til servering. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den på den ene siden i 4–5 minutter. Snu fisken, og stek den i 1–2 minutter til. Tilsett 1 ss smør og ½ pose soyasaus. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Legg fisken på et fat, og ha soyasmøret i en skål. 
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll spinaten og de hvite bønnene. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Skru opp temperaturen til middels høy varme, og tilsett spinaten og bønnene. Stek videre til spinaten har falt litt sammen og bønnene er varme. Krydre med salt og pepper.    
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
 Får du blomkålpurérester, kan det enkelt bli en deilig suppe. Varm opp, og tilsett grønnsaksbuljong til suppen har ønsket konsistens. La suppen småkoke i 5 minutter, til den er ordentlig varm. Server gjerne sprøstekt bacon og godt brød til. Lag sitronvann med sitronrestene.
God middag!