Persille- og hvitløkskrydret svinekam med fløtepoteter og kokt brokkoli
Glutenfri

Persille- og hvitløkskrydret svinekam

med fløtepoteter og kokt brokkoli
4.11 (124)
Under 30 min
5 Ingredienser
Fløtepoteter passer til det aller meste, og er skikkelig comfortfood. Den gode krydderblandingen med persille og hvitløk er perfekt til svin.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • balsamicoeddik
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fløtepoteter
200 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Svinekam i skiver
200 g
Gul løk
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Balsamicoeddik
1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 796 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av løkens steketid for å lage en rask og smakfull sjysaus.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien. 
 Fordel fløtepotetene i en smurt ildfast form, og stek dem midt i ovnen i 15–20 minutter.
Ha persilladen i en bolle, og mariner kjøttet i blandingen. Skrell og kutt løken i skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det har en fin stekeoverflate. Krydre med salt og pepper. Ta kjøttet til side, og dekk det med aluminiumsfolie. Tilsett løken og ½ ss smør i stekepannen. Stek løken i 2 minutter før du tilsetter 1 ss balsamicoeddik. Stek løken i 3 minutter til. 
 Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Samle restene i en ildfast form, vend inn litt crème fraîche eller rømme, og stek formen i ovnen i 10 minutter på 220 grader varmluft.
God middag!