Stekt svart ris med kylling og grønne bønner, egg og kinesisk dippsaus
Roede
Laktosefri

Stekt svart ris med kylling

og grønne bønner, egg og kinesisk dippsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Dette er en variant av stekt ris som kalles «fried forbidden rice». Sort ris med sprø grønnsaker og saftig kylling gjør denne retten til en slager.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Purre
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Skivet kyllingfilet
350 g
Kinakål og grønne bønner
250 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Olje
1 ss
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
702 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
66 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne varianten av stekt ris kalles «fried forbidden rice» siden man bruker sort ris i stedet for hvit. Den sorte risen har mer fiber, proteiner og antioksidanter, og du kan servere den ved siden av eggene og grønnsakene hvis du heller vil det.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i 1–2 minutter, til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en skål.
Skyll purren, og rens paprikaen. Kutt purren og paprikaen i tynne skiver. Knekk eggene, ha dem over i en skål, og visp dem sammen med en gaffel.
 Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter, og krydre med litt salt. Ha i purren, paprikaen, kinakålen og de grønne bønnene. Stek blandingen i omtrent 3 minutter. Bland inn den ferdigkokte risen (se tips). Skyv grønnsakene og risen ut til siden, og ha eggeblandingen i midten. Stek det hele i omtrent 1 minutt. Vend alt sammen, og bland inn den kinesiske wok- og dippsausen. Krydre med salt.
Strø sesamfrøene over den stekte risen ved servering, og server srirachasausen til retten.
  Stekt ris: 400 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!