Laktosefri
Rød curry med kylling
kokosmelk, grønnkål og nudlerNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Denne curryen har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. De sterke smakene balanseres av den fyldige kokoskremen og den syrlige limen.
Denne curryen har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. De sterke smakene balanseres av den fyldige kokoskremen og den syrlige limen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- vann
Gulrot
1 stk
Gul paprika
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Vann
2 dl
Eggenudler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 747 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til nudlene.
Skrell og kutt gulroten i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skyll og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt løken i tynne båter. Kutt kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, gulroten, paprikaen og løken i omtrent 2 minutter. Ha i currypasten og ingerfærblandingen, og la det surre i 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen og 2 dl vann, og kok opp. Ha i grønnkålen, og la det koke videre i 2 minutter. Smak til med saft fra limen, soyasausen og pepper.
Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!