Rød curry med kylling, kokosmelk, grønnkål og nudler
Laktosefri

Rød curry med kylling

kokosmelk, grønnkål og nudler
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Denne curryen har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. De sterke smakene balanseres av den fyldige kokoskremen og den syrlige limen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • vann
Gulrot
1 stk
Gul paprika
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
2 dl
Eggenudler
1 pakke
(Egg, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
747 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp lettsaltet vann i en kjele til nudlene.
 Skrell og kutt gulroten i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skyll og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt løken i tynne båter. Kutt kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, gulroten, paprikaen og løken i omtrent 2 minutter. Ha i currypasten og ingerfærblandingen, og la det surre i 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen og 2 dl vann, og kok opp. Ha i grønnkålen, og la det koke videre i 2 minutter. Smak til med saft fra limen, soyasausen og pepper. 
Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server limebåtene til retten. 
God middag!