Krydderbakt lyrfilet med blomkålris og urtedressing
Glutenfri

Krydderbakt lyrfilet med blomkålris og urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med revet blomkål for å gi retten enda mer grønnsaker.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
(Sennep)
Hvitløksfedd
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
200 g
Smør
½ ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 365 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 19 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Alternativt kan du krydre fisken med kryddermiksen og steke den i en middels varm stekepanne med litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulroten i staver. Ha gulrotstavene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15 minutter.  
 Skyll vårløken, og kutt halvparten i grove biter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett (se tips). Legg fisken og vårløkbitene i formen med gulrotstavene. Drypp over litt olje, og krydre med kryddermiksen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek det hele i 10 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett den revne blomkålen, og stek det hele i 3–4 minutter. Vend inn ½ ss smør og vårløken. Smak til med salt og pepper.  
Server urtedressingen til retten.
God middag!