Laktosefri
Lakseburger med aioli, hjertesalat og potetskiver
4.09 (339)
Under 30 min
8 Ingredienser
Du skal lete lenge etter en saftigere og bedre lakseburger enn dette. Dypp de sprø, dill- og sennepsfrøstekte potetskivene i aioli.
Du skal lete lenge etter en saftigere og bedre lakseburger enn dette. Dypp de sprø, dill- og sennepsfrøstekte potetskivene i aioli.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Lakseburgere
260 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 783 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann med 2 ss eddik, og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre lakseburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kutt tomaten i skiver.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Smør aiolien på snittflaten på hamburgerbrødene, og fyll dem etter eget ønske.
God middag!