Vegetar
Ratatouille
med ruccolasalat og multibrødNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ratatouille er en klassiker fra Provence, og denne retten bør være på repertoaret til alle grønnsakselskere. Her får du den med salt chevreost.
Ratatouille er en klassiker fra Provence, og denne retten bør være på repertoaret til alle grønnsakselskere. Her får du den med salt chevreost.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Squash
1 stk
Aubergine
1 stk
Tomater
2 stk
Chevre
50 g
Rustikke multibrød
2 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 419 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til sausen med litt sukker og rødvinsseddik.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skrell gulroten, og kutt den og stangsellerien i små biter. Varm opp en stekepanne eller en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett løken, gulroten og stangsellerien, og stek i 2 minutter. Ha i hvitløken, 1 ts av chiliflakene og basilikum- og oreganokrydderet. Stek videre i 1 minutt. Vend inn de moste tomatene og krydre med salt og pepper. Kjør sausen til en jevn blanding med en stavmikser. Kok opp, og la sausen småkoke i 3–5 minutter.
Kutt squashen, auberginen og tomatene i tynne skiver. Fordel tomatsausen utover i en ildfast form. Sett grønnsaksskivene stående etter hverandre i formen, fortsett til sausen er dekket. Topp med chevren. Stek ratatouillen i ovnen i 30–35 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Stek mulitibrødene som anvist på pakken.
Ha ruccolaen i en serveringsbolle og vend inn litt olivenolje.
God middag!