Laktosefri
Vegetar
Vegetarisk stir fry med tofu, vårløk, sort ris og lime- og teriyakisaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet, full av proteiner og veldig næringsrik. Med omelett og wokkede grønnsaker er dette nydelig vegetarmat.
Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet, full av proteiner og veldig næringsrik. Med omelett og wokkede grønnsaker er dette nydelig vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Tofu
1 pakke
Teriyakisaus
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Sukkererter
1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
Teriyakisaus
½ pakke
Lime
1 stk
Olje
1 ss
Egg
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 751 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wokk eggene inn i stir fryen for å spare tid, og tilsett litt vann hvis du synes sausen blir for tykk. Tofu, eller bønneost, er laget av soyabønnenes soyamelk. Den har en god sammensetning av proteiner og flerummettede fettsyrer.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skjær tofuen i terninger, og bland den sammen med teriyakisausen i en skål.
Skrell og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll vårløken og sukkerertene, og kutt vårløken i strimler.
Knekk eggene i en skål, og visp dem sammen. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i eggene. Stek eggene i 4–5 minutter, til det har satt seg (se tips). Del omeletten i biter, og legg den på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, paprikaen, vårløken, sukkertene og edamamebønnene under omrøring i 3–4 minutter. Tilsett tofuen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend alt sammen, og bland inn teriyakisausen. Smak til med saft fra limen.
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Sort ris: 100 g Stir fry m/tofu: 200 g Egg: 1 stk Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!