Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus

Japan

Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus

3.96 (208)
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • hvitvinseddik
  • hvetemel
  • vann
  • sukker
  • salt
  • olje
Jasminris
125 g
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Røkt chilimix
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1½ ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Hvitvinseddik
1 ss
Hvetemel
1½ dl
(Hvete)
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Maisstivelse
½ ss
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Vann
1½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
2 ss
Agurk
½ stk
Pak choy
1 stk
Rødløk
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 933 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 123 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor skål, og vend inn yoghurten, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og ½ pakke chilikrydder. Del kyllingbitene i mindre stykker og vend dem inn i marinaden. 
Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en liten kjele og tilsett 3 ss soyasaus, 1½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss sukker og ½ pakke chilikrydder. Kok over lav varme i 4 minutter. Tilsett sesamfrøene. Bland ½ ss maisstivlese med 1 ts kaldt vann. Kok opp sausen og jevn sausen med maisstivelsen.   
 Skrell agurken og rødløken, og skyll pak choyen. Del agurken på langs og skrap ut innmaten med en skje. Kutt agurken i grove biter, og rødløken og pak choyen i strimler. Ha grønnsakene i en skål og vend inn litt salt, sesamfrø og saften fra ½ lime. 
Vend sammen 1½ dl hvetemel og 1½ ss maisstivelse på en tallerken. Ta opp kyllingbitene fra marinaden og vend dem i melblandingen. Varm opp rikelig med olje i en stekepanne og friter kyllingbitene i omtrent 7 minutter eller til de er gjennomstekte og paneringen er sprø.  
Server den friterte kyllingen med jasminrisen, grønnsakene og dippsausen. God middag!  
God middag!