Røkt kamstek
med pannestekt rosenkål, jasminris og kremet appelsinsaus4.17 (108)
Under 30 min
6 Ingredienser
Salt, røkt kjøtt i en nydelig saus. Rosenkålen smaker himmelsk når den pannestekes med løk og litt soya. Frisk appelsin setter kronen på verket.
Salt, røkt kjøtt i en nydelig saus. Rosenkålen smaker himmelsk når den pannestekes med løk og litt soya. Frisk appelsin setter kronen på verket.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Jasminris
150 g
Røkt kamstek
350 g
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Appelsin
1 stk
Soyasaus
1 ss
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 687 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en litt kraftigere smak på sausen, kan du rive litt av appelsinskallet (kun det oransje) på den fine siden av et rivjern. Bland skallet i sausen rett før servering.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg kjøttet i en ildfast form. Kok opp 1 dl vann, og ha det i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie, og sett den i ovnen. La kjøttet stå i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
Skrell og kutt rødløken i båter. Rens og kutt rosenkålen i to. Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og rosenkålen i 4–6 minutter. Vend inn 1 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper. Vend inn appelsinterningene rett før servering.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!