Røkt kamstek med pannestekt rosenkål, jasminris og kremet appelsinsaus

Røkt kamstek

med pannestekt rosenkål, jasminris og kremet appelsinsaus
4.17 (108)
Under 30 min
6 Ingredienser
Salt, røkt kjøtt i en nydelig saus. Rosenkålen smaker himmelsk når den pannestekes med løk og litt soya. Frisk appelsin setter kronen på verket.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Jasminris
150 g
Røkt kamstek
350 g
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Appelsin
1 stk
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
687 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en litt kraftigere smak på sausen, kan du rive litt av appelsinskallet (kun det oransje) på den fine siden av et rivjern. Bland skallet i sausen rett før servering.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Legg kjøttet i en ildfast form. Kok opp 1 dl vann, og ha det i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie, og sett den i ovnen. La kjøttet stå i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
 Skrell og kutt rødløken i båter. Rens og kutt rosenkålen i to. Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og rosenkålen i 4–6 minutter. Vend inn 1 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper. Vend inn appelsinterningene rett før servering. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!