Røkt kamstek med sennepssaus
og ovnsbakt sellerirotRetten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
Poteter
350 g
Røkt kamstek
350 g
Vann
½ dl
Hønsebuljong
½ pakke
Helmelk
4 dl
Dijonsennep
1 glass
Vann
1 dl
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 593 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt honning i sennepssausen for litt ekstra sødme.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell selleriroten, og kutt den og potetene i grove terninger. Fordel selleriroten og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Ha kjøttet og ½ dl vann i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kjøttet i ovnen i 10 minutter.
Kok opp 1 dl vann og hønsebuljongen i en kjele. Smelt 2 ss smør i en annen kjele, og bland inn 2 ss hvetemel. Spe på med buljongvannet og melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp på lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter, til den har tyknet. Smak til med sennepen, salt og pepper.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Dryss persillen over retten ved servering.
God middag!