Røkt kamstek med sennepssaus og ovnsbakt sellerirot

Røkt kamstek med sennepssaus

og ovnsbakt sellerirot
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
350 g
Røkt kamstek
350 g
Vann
½ dl
Hønsebuljong
½ pakke
Helmelk
4 dl
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Vann
1 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
593 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt honning i sennepssausen for litt ekstra sødme.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell selleriroten, og kutt den og potetene i grove terninger. Fordel selleriroten og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Ha kjøttet og ½ dl vann i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kjøttet i ovnen i 10 minutter.
 Kok opp 1 dl vann og hønsebuljongen i en kjele. Smelt 2 ss smør i en annen kjele, og bland inn 2 ss hvetemel. Spe på med buljongvannet og melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp på lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter, til den har tyknet. Smak til med sennepen, salt og pepper. 
Skyll, tørk og finhakk persillen. Dryss persillen over retten ved servering.
God middag!