Smørstekt kylling med potetskiver og kremet brokkolisalat
Glutenfri

Smørstekt kylling med potetskiver og kremet brokkolisalat

4.26 (78)
Under 20 min
8 Ingredienser
Den magre kyllingen blir himmelsk saftig når den smørstekes. Med en spennende, frisk salat med brokkoli, aprikos, urtedressing og sweet chili.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Bakepotet
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
¼ stk
Tørkede aprikoser
40 g
(Sulfitt)
Finrevet brokkoli
200 g
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke er så glad i rå brokkoli, kan du koke brokkolien i lettsaltet vann i 2 minutter, helle av vannet, og ha den tilbake i kjelen. La den dampe godt av seg før du blander inn resten av ingrediensene.

 Kutt poteten i tynne skiver. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek potetskivene i 2 minutter på hver side. 
 Legg potetene over på den ene siden av stekepannen, og ha kyllingen på den andre. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett litt mer smør om nødvendig, og øs smøret over kyllingen og potetene. Skru ned varmen til lav varme, og la potetene og kyllingen småsurre under lokk i stekepannen frem til servering. 
Skrell og finhakk rødløken, og kutt aprikosene i små biter. Bland sammen rødløken, aprikosene og brokkolirisen i en serveringsskål, og vend inn urtedressingen og sweet chili-sausen. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
Vel bekomme!
God middag!