Laktosefri
Salsicciaburger med potetfries, sitronsyltet rødløk og chilimajones
4.15 (155)
Under 30 min
8 Ingredienser
Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ss
Salsicciadeig
150 g
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Grove hamburgerbrød
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Bakepotet
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1169 kcal
- Fett: 58 g
- Karbohydrater: 117 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha resten av den syltede rødløken på et lite glass og oppbevar i kjøleskapet. Løken holder seg godt i opp til 1 uke.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt bakepoteten i staver. Ha potetstavene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetfriesene i ovnen i omtrent 20 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i en kjele, press over saften fra sitronen, og ha i 1 ss sukker og litt salt. Kok opp under lokk. Ta kjelen fra varmen og la rødløken syltes frem til servering.
Elt kjøttdeigen lett sammen, og form en burger av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgeren i 3–4 minutter på hver side. Ta burgeren ut av stekepannen, og tørk ut pannen med kjøkkenpapir.
Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels varme. Stek burgerbrødet med snittflaten ned i den tørre stekepannen i 1 minutt.
Sett sammen burgeren slik du liker den, og server chilimajonesen og potetfriesene til retten.
God middag!