Søtpotetrøsti med kokt egg, tomatsalsa og avokado
Glutenfri
Laktosefri
Vegetar

Søtpotetrøsti

med kokt egg, tomatsalsa og avokado
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Røsti er sprøstekt potetkake, her lages den med søtpotet. Frisk tomatsalsa, kremet avokado og kokt egg, dette er deilige konsistenser og smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Mandler

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Søtpotet
1 stk
Vårløk
½ pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Egg
1 stk
(Egg)
Garam masala
½ pakke
Olje
1 ss
Tomater
2 stk
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Vårløk
½ pakke
Egg
3 stk
(Egg)
Avokado
1 stk
Tobladssalat
50 g
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 538 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 34 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare tid, kan du kutte søtpotetene i båter og steke dem i ovnen på 210 grader i omtrent 20 minutter. Hvis avokadoen er umoden, kan du kutte den i biter og steke den i en stekepanne med litt olje.

 Skrell søtpoteten, grovriv den på et rivjern, og press ut væsken. Skyll og finhakk vårløken. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen egget, søtpoteten, hvitløken og halvparten av vårløken. Vend inn 1 ss olje, garam masala-krydderet, salt og pepper.
 Skyll og kutt tomatene i små biter. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Fjern frøene fra chilien og finhakk den. Bland sammen tomatene, rødløken, chilien og resten av vårløken. Topp med litt olivenolje.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Form håndfuller av søtpotetblandingen, og stek håndfullene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Press røstiene litt ned i stekepannen med stekespaden mens de steker.
Kok eggene i 6–7 minutter. Skrell og del dem i båter. Del avokadoen i to, og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og kutt det i tynne skiver. Skyll og tørk tobladssalaten. Topp søtpotetrøstiene med eggene, avokadoskivene, tobladsalaten og mandelskivene.
God middag!