Soya- og ingefærbakt lyr med grønne bønner og småpoteter
Laktosefri
Glutenfri

Soya- og ingefærbakt lyr med grønne bønner og småpoteter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
4 Ingredienser
Soya og ingefær gir fisken en frisk og eksotisk smak. Med enkelt tilbehør, er dette en rask rett i hverdagen.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
200 g
Ingefær
½ bit
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Grønne bønner
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 355 kcal
  • Fett: 6 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ingefær til overs? Lag en deilig kopp ingefærte! Kutt ingefæren i tynne skiver, og ha skivene i en kopp varmt vann sammen med en skive lime eller sitron og 1 ts honning.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form, og ha over ½ ss smør, ½ ss soyasaus og den revne ingefæren. Topp med litt grovkvernet pepper. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Kutt endene av de grønne bønnene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
God middag!
God middag!