Soya- og ingefærglasert kyllinglår med ananassalat og bulgur
Laktosefri

Soya- og ingefærglasert kyllinglår med ananassalat og bulgur

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne ananassalaten har alt. Sprø salat, søt ananas, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Ananas
½ stk
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 778 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kyllingen i leddet for å kutte ned steketiden. La gjerne kyllingen ligge i sausen natten over, før du steker den.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
 Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell og kutt ananasen i terninger. Ha salaten og ananasen i en bolle, klem over saften fra limen, og bland inn sesamfrøene, ønsket mengde av chiliflakene og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
 Kutt resten av ananasen i terninger, ha den i en pose, og legg den i fryseren. Deilig å bruke til smoothie.
God middag!