Laktosefri
Soya- og ingefærglasert kyllinglår med ananassalat og bulgur
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne ananassalaten har alt. Sprø salat, søt ananas, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.
Denne ananassalaten har alt. Sprø salat, søt ananas, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Ananas
½ stk
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 778 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del kyllingen i leddet for å kutte ned steketiden. La gjerne kyllingen ligge i sausen natten over, før du steker den.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell og kutt ananasen i terninger. Ha salaten og ananasen i en bolle, klem over saften fra limen, og bland inn sesamfrøene, ønsket mengde av chiliflakene og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Kutt resten av ananasen i terninger, ha den i en pose, og legg den i fryseren. Deilig å bruke til smoothie.
God middag!