Soya- og ingefærstekt laksefilet med gulrot- og eplesalat og sesamris
Laktosefri

Soya- og ingefærstekt laksefilet med gulrot- og eplesalat og sesamris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
En inspirerende fiskerett med mild soya- og ingefærsaus og syrlig gulrotsalat. Med denne retten bevarer du sommerminnene litt lenger.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
150 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Gulrot
1 stk
Grønt eple
½ stk
Koriander
½ bunt
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Vann
1 ss
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1146 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 154 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været skulle tillate det, kan du fint grille fisken. Hvis du bruker grillspyd av tre, kan du la dem ligge i vannbad i 5 minutter før du trer dem på laksen, det gjør at pinnene ikke tar fyr på grillen. Ha litt olje, salt og pepper over fisken, og fordel sausen over når den er ferdig.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen. 
 Skrell gulroten, og kutt den i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Del eplet i to, fjern kjernen, og kutt eplet i tynne skiver. Skyll og finhakk korianderen. Ha gulroten, eplet og korianderen i en serveringsskål. Bland sammen saften fra den halve sitronen, 1 ts sukker og 1 ss vann i en annen skål, og vend sitrondressingen inn med gulrot- og eplesalaten.
Legg fisken i en smurt, ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Ha halvparten av soya- og ingefærsausen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Server resten av soya- og ingefærsausen til retten.
God middag!