Glutenfri
Soyabakt laks med dampet spisskål, epledressing og kokte poteter
3.96 (80)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Laksefilet
270 g
Smør
1 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Spisskål
1 bit
Vann
1–2 dl
Grønt eple
1 stk
Lettrømme
150 g
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 656 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 36 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill kålen hvis været tillater det! Kok den i lettsaltet vann i 3–5 minutter, til den er mør, og grill den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en fin grillfarge.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel fisken utover en smurt ildfast form, og fordel 1 ss smør og halve posen med soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den såvidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
Del spisskålen i 2 båter langs stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
Skyll, og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.
Hvis du vil grille, kan du bake laksen i aluminiumsfolie med smør og soyasaus. Lag små porsjonspakker, og grill dem i 8–10 minutter.
God middag!