Tunfisk tataki med fullkornsris, sprø grønnsaker og curry- og mangodressing
Roede
Laktosefri

Tunfisk tataki med fullkornsris, sprø grønnsaker og curry- og mangodressing

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Tunfisk tataki er en smaksrik japansk sushirett, der fisken er stekt hurtig slik at den fortsatt er rå i midten. En populær, inspirerende og god rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • salt
Fullkornsris
135 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Tunfisk
160 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 659 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tataki er en metode hvor fisken stekes raskt på utsiden, og kjernen beholdes rå. Soyasaus og srirachasaus smaker nydelig til denne retten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, ½ dl eddik og litt salt i en kjele. Ta kjelen av varmen, og la løken trekke i laken i minst 10 minutter før servering.
 Skyll agurken og vårløken, og skrell gulrøttene. Kutt agurken, vårløken og gulrøttene i tynne strimler, og fordel dem utover en tallerken.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek fisken i 15–20 sekunder på alle sider. Legg fisken over på en tallerken, og sett den inn i kjøleskapet i 5 minutter.
 Skjær fisken i tynne skiver, og legg den over på en tallerken. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i et par minutter, til de er gylne. Topp fisken med sesamfrøene og ponzusausen.
 Skyll og tørk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen, limen og curry- og mangodressingen til retten.
  Ris: 100 g Tunfisk 75 g Grønnsaker: 150 g Currydressing: 1 ts Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca.390 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!