Glutenfri
Laktosefri
Svinefilet med ovnsbakte rødbeter
og pastinakker, med sjysausRetten har ingen vurdering
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Pastinakker
2 stk
Rødbeter
2 stk
Småpoteter
300 g
Filetstykke av svin
300 g
Sjysaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 530 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For et perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser omtrent 62 grader. La kjøttet hvile seg opp til 65–68 grader.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt pastinakkene i 4 på langs. Skrell og kutt rødbetene i båter. Fordel pastinakken, rødbetene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, til de er møre.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i et par minutter på begge sider, til det har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen på stekeovnen til 200 grader når det gjenstår 8–10 minutter grønnsakenes steketid. Legg kjøttet oppå grønnsakene, og stek kjøttet og grønnsakene ferdig sammen (se tips).
Varm opp sjysausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Skjær kjøttet i skiver før servering.
God middag!