Strimlet ytrefilet av svin med potetmos og peppersaus
Glutenfri

Strimlet ytrefilet av svin

med potetmos og peppersaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En husmannsrett for hele familien. Saftig, pannestekt kjøtt servert med fyldig potetmos, toppet med masse peppersaus. Dette er en klassiker!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Gul løk
½ stk
Strimlet ytrefilet av svin
350 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Peppersaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
859 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner gjerne kjøttet med olje og kryddermiksen i forkant hvis du har tid.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 6–7 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Smak til med ønsket mengde av kryddermiksen (se tips).
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!