Glutenfri
Strimlet ytrefilet av svin
med potetmos og peppersausNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En husmannsrett for hele familien. Saftig, pannestekt kjøtt servert med fyldig potetmos, toppet med masse peppersaus. Dette er en klassiker!
En husmannsrett for hele familien. Saftig, pannestekt kjøtt servert med fyldig potetmos, toppet med masse peppersaus. Dette er en klassiker!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Gul løk
½ stk
Strimlet ytrefilet av svin
350 g
Persillade
½–1 pakke
Peppersaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 859 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne kjøttet med olje og kryddermiksen i forkant hvis du har tid.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 6–7 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Smak til med ønsket mengde av kryddermiksen (se tips).
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!