Thaisuppe med nudler, sopp, egg, koriander og peanøtter
Laktosefri
Vegetar

Thaisuppe med nudler

sopp, egg, koriander og peanøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Fylde, salt, syre, spice - denne suppen har alt. Currypaste og kokosmelk er en klassisk asiatisk kombo, og nudlene holder deg mett lenge.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Aromasopp
100 g
Blomkål
½–1 stk
Ingefær
½ bit
Chiliflak
1 pakke
Rød currypaste
30 g
Kokosmelk
½–1 stor boks
Lime
1 stk
Vann
4 dl
Egg
2 stk
(Egg)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Nudler
125 g
(Egg, Hvete)
Koriander
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
834 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt limeblader eller sitrongress i suppen for mer smak.

Kok opp en kjele med vann til eggene, og en kjele med vann til nudlene. Ha grønnsaksbuljongen i kokevannet til nudlene.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Kutt blomkålen i små buketter. Skrell og finhakk ingefæren.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Ha i 1 ts av chiliflakene og ingefæren, og stek det hele i 1 minutt. Ha i soppen, og stek videre i 2–3 minutter, til soppen har fått litt farge. Tilsett blomkålen, currypasten, kokosmelken, 4 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
 Kok eggene i 6–7 minutter, og avkjøl dem i kaldt vann når de er ferdigkokte. Skrell og kutt hvert egg i to.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Skyll og tørk korianderen og vårløken. Kutt vårløken i tynne skiver og grovhakk korianderen. Server thaisuppen med nudlene, eggene, vårløken, korianderen og de hakkede peanøttene.
God middag!