Roede
Laktosefri
Thaisalat med marinert kylling
fullkornsris og lime- og sitrongressdressingNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
Fullkornsris
135 g
Sitrongress
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
½ stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Delt kinakål
200 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Sitrongress
½ stk
Olje
1 ts
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen er sous vide behandlet, som gir et mørt og smakfullt resultat. Kyllingen er allerede gjennomstekt, og trenger bare en rask oppvarming. Ta vare på kraften fra kyllingpakken. Frys den ned, eller oppbevar den i kjøleskapet om den kan brukes i nær fremtid.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fjern det ytterste laget på sitrongresset. Skrell sjalottløken, og finhakk den og nederste halvdel av sitrongresset. Bland sammen sitrongresset, sjalottløken, teriyakisausen og saften fra halve limen i en skål. Knus resten av sitrongresset lett med baksiden av kniven, og legg den til side.
Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Fjern det ytterste laget på kinakålen, og kutt den i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kinakålen i 2 minutter under omrøring, og tilsett 1 ss soyasaus. Fordel kålen på et stort fat, og ha agurk- og tomatterningene på toppen.
Del kyllingen i skiver. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett litt olje, og stek kyllingen sammen med det knuste sitrongresset fra steg 2, i 5–6 minutter. Fjern sitrongresset. Fordel kyllingen over salaten.
Server risen og lime- og sitrongressdressingen til retten.
Kylling: 125 g Ris: 100 g Salat: 180 g Energiinnhold: ca. 330 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!