Thailandsk kylling- og kokossuppe med rød currypaste, fullkornsris og koriander
Laktosefri
Glutenfri

Thailandsk kylling- og kokossuppe med rød currypaste, fullkornsris og koriander

3.8 (189)
Under 30 min
14 Ingredienser
En varmende og smakfull thailandsk kyllingsuppe som denne er perfekt på kalde vinterkvelder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • sukker
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
200 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Kaffirlimeblader
3 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
7 dl
Olje
½ ss
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt gulrøttene og sjalottløken i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll kaffirlimebladene. Skjær kyllingen i mindre biter. Bland ut hønsebuljongen og maisstivelsen i 7 dl vann. 
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek videre i 1 minutt. Ha i kokosmelken og buljongvannet, og kok opp. Ha løken, gulrøttene, soppen og kaffirlimebladene i suppen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til med resten av currypasten, soyasausen, ½ ts sukker og limeskallet. Ta kaffirlimebladene ut av suppen før servering.
Skyll og grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten. 
450 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 370 kcal
God middag!