Laktosefri
Teriyakibakt svinefilet med jasminris og kålsalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Svinefilet tåler mye smak, og passer perfekt med teriyakisaus. Den syrlige kålsalaten passer godt til det smakfulle kjøttet.
Svinefilet tåler mye smak, og passer perfekt med teriyakisaus. Den syrlige kålsalaten passer godt til det smakfulle kjøttet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- olje
- salt
Filetstykke av svin
300 g
Teriyakisaus
½ pakke
Jasminris
135 g
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Delt kinakål
200 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Lime
½ stk
Teriyakisaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 534 kcal
- Fett: 7 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wok kålen hvis du ønsker. Har du et steketermometer? Stek svinefileten til den har en kjernetemperatur på 68–70 grader. Hell stekesjyen over retten ved servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ha teriyakisausen over kjøttet når det gjenstår 5 minutter av steketiden. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver eller i fire biter. Skyll og kutt kinakålen i strimler. Bland sammen løken, reddikene og kinakålen i en skål. Vend inn soyasausen, litt av saften fra limen og sesamfrøene.
Kutt resten av limen i båter, og server båtene og resten av teriyakisausen til retten.
God middag!