Laktosefri
Vegetar
Butter tofu med ris
nanbrød, koriander og mangochutneyNy oppskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
En vegetarvri på den indiske klassikeren butter chicken, med smaksrikt garam masala-krydder, mild kokoskrem og frisk koriander.
En vegetarvri på den indiske klassikeren butter chicken, med smaksrikt garam masala-krydder, mild kokoskrem og frisk koriander.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Kokoskrem
1 pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Nanbrød
½ pakke
Koriander
1 bunt
Mangochutney
½–1 glass
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1123 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 135 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du liker litt hete, kan du smake til sausen med litt av chiliflakene.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme. Stek løken, gulroten og ingefærblandingen i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i garam masala-krydderet, tomatpuréen og butter chicken-pasten, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
Tilsett de hakkede tomatene, kokoskremen og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. La sausen småkoke på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Ha i 1 ss smør, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt.
Kutt tofuen i terninger, og ha den over i sausen. La tofuen småkoke i sausen i omtrent 5 minutter.
Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter, og del det i to før servering.
Skyll og rist korianderen. Server korianderen, mangochutneyen, chiliflakene og nanbrødene til retten.
God middag!