Langtidsstekt lammelår med fløtepoteter, rotgrønnsaker, tyttebær og rødvinssaus
Glutenfri

Langtidsstekt lammelår

med fløtepoteter, rotgrønnsaker, tyttebær og rødvinsnau
Ny oppskrift
Under 7 timer
11 Ingredienser
Noe av det beste som finnes er et perfekt rosastekt lammelår med godt tilbehør. Nyt denne klassiske påskemiddagen med familie eller venner.

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Lammelår
2,5 kg
Salt
1 ss
Pepper
1 ts
Fløtepoteter
1600 g
(Melk, Laktose)
Revet ost
200 g
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
800 g
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Kålrot
500 g
Vårløk
1 pakke
Honning
3 pakke
Smør
100 g
(Melk)
Rødvinssaus
3 pakke
(Melk)
Rørte tyttebær
240 g
Dijonsennep
2 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1482 kcal
Fett:
96 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
75 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en raskere tilberedning så stek lammelåret ved 160 grader varmluft i 1,5–2 timer til en kjernetemperatur på 65 grader. La låret hvile i 30 minutter før det skjæres i skiver.

Varm opp stekeovnen til 250 grader med grillfunksjon.
 Gni lammelåret inn med 1 ss salt, 1 ts pepper og litt olje. Legg lammelåret på et stekebrett, og grill det øverst i ovnen i omtrent 8 minutter, til det har fått en lys, gyllen farge. Ta lammelåret ut av ovnen, og skru ned temperaturen til 90 grader med over- og undervarme. La døren på ovnen stå litt åpen, slik at ovnen får kjølt seg ned.
 Legg litt bakepapir under lammelåret på stekebrettet. Stikk inn et steketermometer, men pass på at det ikke treffer benet. Stek lammelåret i ovnen i 5–6 timer, eller til steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet medium stekt. Ved 70 grader er kjøttet medium pluss stekt, og det er gjennomstekt ved 75 grader. Ta lammelåret ut av ovnen, og la det hvile under aluminiumsfolie frem til servering.
 Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft etter at lammelåret er ferdig stekt. Ha fløtepotetene i en smurt ildfast form, og strø over den revne osten. Stek fløtepotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme og gyllen.
 Skrell og kutt gulrøttene, selleriroten og kålroten i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha rotgrønnsakene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok rotgrønnsakene i 10 minutter. Sil av vannet, og la dem dampe av seg i kjelen. Kutt smøret i terninger. Varm opp kjelen til middels varme, og stek smøret, honningen og rotgrønnsakene i 5 minutter, til det er glasert. Krydre med salt og pepper, og vend inn vårløken.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Server de rørte tyttebærene og dijonsennepen til det saftige lammelåret. 
God middag!