Ricebowl med hoisinstekt kyllingkjøttdeig, limesyltet gulrot, rødkål og koriander
Laktosefri
Glutenfri

Ricebowl med hoisinstekt kyllingkjøttdeig

limesyltet gulrot, rødkål og koriander
4.06 (125)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
½–1 pakke
Kyllingkjøttdeig
150 g
Sjalottløk
½ stk
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sjalottløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Lime
¼ stk
Sukker
¼ ts
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Lime
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 861 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 110 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt salt og lime inn med rødkålen hvis du vil ha litt mer smak i den.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt hele sjalottløken i tynne skiver. Skrell gulroten og lag lange remser med en ostehøvel eller mandolin. Ha gulrotremsene og halvparten av sjalottløken i en bolle, og vend inn litt saft fra limen og ¼ ts sukker. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ha i resten av sjalottløken fra forrige steg. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre til kjøttet er gjennomstekt og løken er gyllen. Vend inn hoisinsausen og smak til med salt og pepper.
 Skyll og tørk korianderen. Fordel risen i en bolle og topp med det hoisinstekte kjøttet, den limesyltede gulroten, rødkålen, korianderen og de hakkede peanøttene. Server resten av limen ved siden av. Vel bekomme!
God middag!