Sweet and spicy kyllingburgere med lettsyltede grønnsaker, limeaioli og bakte potetbåter

Sweet and spicy kyllingburgere med lettsyltede grønnsaker, limeaioli og bakte potetbåter

4.12 (273)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Kyllingburgere
300 g
Sweet chili-saus
½ pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 808 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte grønnsakene i tynne strimler med en kniv hvis du synes det er enklere.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ta ut potetene og vend inn sitruskrydderet.
 Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt grønnsakene i strimler på langs med en ostehøvel eller skreller (se tips). Ha grønnsaksstrimlene i en skål, og vend inn 1 ts sukker og saft fra halve limen. La grønnsakene stå på benken og marinere frem til servering. Vend om et par ganger underveis. 
Skyll og kutt hjertesalaten i strimler.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingburgerne i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg burgerne i en ildfast form og topp med sweet chilisausen. Stek burgerne videre i ovnen med potetene når det gjenstår 5 minutter av potetens steketid.  
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Ha aiolien i en skål, og smak til med litt saft fra resten av limen.
 Fyll hamburgerbrødene med kyllingburgerne, salaten, de lettsyltede grønnsakene og limeaiolien, og server potetbåtene ved siden av.
God middag!