Sweet and spicy kyllingburgere med lettsyltede grønnsaker, limeaioli og bakte potetbåter
4.12 (273)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Sitruskrydder
½ pakke
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Kyllingburgere
300 g
Sweet chili-saus
½ pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½ pakke
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 808 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte grønnsakene i tynne strimler med en kniv hvis du synes det er enklere.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ta ut potetene og vend inn sitruskrydderet.
Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt grønnsakene i strimler på langs med en ostehøvel eller skreller (se tips). Ha grønnsaksstrimlene i en skål, og vend inn 1 ts sukker og saft fra halve limen. La grønnsakene stå på benken og marinere frem til servering. Vend om et par ganger underveis.
Skyll og kutt hjertesalaten i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingburgerne i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg burgerne i en ildfast form og topp med sweet chilisausen. Stek burgerne videre i ovnen med potetene når det gjenstår 5 minutter av potetens steketid.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Ha aiolien i en skål, og smak til med litt saft fra resten av limen.
Fyll hamburgerbrødene med kyllingburgerne, salaten, de lettsyltede grønnsakene og limeaiolien, og server potetbåtene ved siden av.
God middag!