Poke bowl med laks, svart ris og ponzusaus
Roede
Laktosefri

Poke bowl med laks

svart ris og ponzusaus
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Poke, Hawaiis svar på sushi, har blitt en kulinarisk trend. Nyt hurtigstekt og saftig laks med rosa kjerne, søte edamamebønner og svart ris.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Svart ris
1 pakke
Vann
1 l
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Spinat
50 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Olje
1 ts
Lime
½ stk
Ponzusaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
770 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en skarp kniv eller mandolin til å kutte grønnsakene i strimler. Stek fisken lenger om du ønsker det.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Skyll og tørk spinaten og agurken, og skrell gulroten. Kutt gulroten og agurken i tynne strimler.
 Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett og skjær den i terninger. Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksebitene, sesamfrøene og edamamebønnene i omtrent 2 minutter, slik at fisken får en stekeskorpe, men fortsatt har en rosa kjerne.
Kutt limen i båter. Server limen og ponzusausen til retten.
125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 150 g Ponzusaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 580 kcal.
God middag!