Karibia
Laktosefri
Glutenfri
Karibisk fiskegryte med kokos, koriander og limemarinert torskefilet
3.98 (62)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olje
Basmatiris
135 g
Torskefilet
325 g
Lime
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
½ stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Vann
3½ dl
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 564 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Styrken på chilien kan variere, så smak deg frem litt etter litt til det passer din smak. Topp eventuelt gryten med chillien ved servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt fisken i 3x3 cm store terninger. Ha fisketerningene i en skål og krydre med litt salt. Skyll limen godt og finriv skallet. Bland limeskallet og limesaften sammen med fisken.
Skrell og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Skyll chilien, paprikaen og tomatene. Kutt chilien i tynne skiver, og paprikaen og tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Surr løken, hvitløken, ingefæren, chilien og urtemiksen i 2 minutter. Tilsett så tomat- og paprikaterningene, 3 dl vann og hønsebuljongen, og kok på middels varme i 5 minutter.
Ha kokoskremen i gryten. Pisk sammen maisstivelsen med ½ dl kaldt vann. Tilsett litt og litt av jevningen i gryten til ønsket konsistens. Legg den marinerte fisken i gryten og kok på lav varme i 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server gryten med korianderen og basmatirisen. Nyt måltidet!
God middag!