Bowl med krydderpanert middagsost, røde linser og hummus
Roede
Vegetar

Bowl med krydderpanert middagsost, røde linser og hummus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • sukker
  • egg
  • hvetemel
Røde linser
125 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Kikerter
1 pakke
Rødløk
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Olje
1 ts
Bakepapir (kan sløyfes)
Finsnittet rødkål
100 g
Sitron
¼ stk
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts
Panering
40 g
Urtemiks
½ pakke
Middagsost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
2 ss
(Egg, Hvete)
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Hummus
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 721 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen kan være litt sterkt, så den kan gjerne serveres ved siden av. Om du ikke ønsker å sylte kålen, kan den stekes raskt i en stekepanne.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok linsene etter anvisningen på pakken, men ha i halve pakken med grønnsaksbuljong. 
Skyll kikertene i et dørslag. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel kikertene og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og chilimixen(se tips). Stek dem i ovnen i 10–15 minutter. 
Bland sammen rødkålen, ¼ ts salt, 1 ts sukker og saften fra ¼ av sitronen i en bolle. La kålen trekke fram til servering. Server resten av sitronen ved siden av. 
 Bland sammen paneringen og urtemiksen på en tallerken. Ha 2 ss hvetemel på en tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp det sammen med en gaffel. Vend osten først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Legg grønnsakene på en tallerken. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt.
 Sett sammen bowlen med linsene, tomaten, ruccolaen, den syltede rødkålen, kikertene og middagsosten. Server resten av sitronen, chilimixen og hummusen til. 
50 g Grønnsaker: 150 g Middagsost: 1 stk Kikerter: 40 g Hummus: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!