Karibia
Laktosefri
Glutenfri
Lechon asado
Sitrusmarinert svin med karibisk coleslaw og ovnsbakt søtpotetNy oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
En Cubansk svinerett der kjøttet er marinert med sitrusfrukt. Her er den servert med ovnsbakt søtpotet og coleslaw med mango, chili og koriander.
En Cubansk svinerett der kjøttet er marinert med sitrusfrukt. Her er den servert med ovnsbakt søtpotet og coleslaw med mango, chili og koriander.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesidereddik
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
½ pakke
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Svinekam i skiver
300 g
Søtpotet
1 stk
Spisskål
½ stk
Mango
½ stk
Koriander
1 bunt
Jalapeño
1 stk
Eplesidereddik
1 ss
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 627 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kjøttet ute på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og grovhakk løken og hvitløken, og ha det i en bolle sammen med oreganokrydderet, litt salt og pepper, og saften fra appelsinen og limen. Kjør det sammen med en stavmikser til en jevn marinade. Vend svinekjøttet i marinaden og la det marinere i minst 20 minutter.
Skyll og kutt søtpoteten i tynne båter. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i strimler. Skyll korianderen og chilien, og finhakk dem. Ha spisskålen, mangoen, korianderen og chilien i en bolle, og vend inn 1 ss eplesidereddik og litt salt.
Varm opp en steke- eller grillpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek- eller grill svinekjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i et par minutter før servering.
Server aiolien som en dipp til søtpotetbåtene.
God middag!