Sommer
Glutenfri
Vegetar
Gresk salat
med feta, falafler, tzatziki og ovnsbakte poteterNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Gresk salat og tzatziki er en sommerfavoritt hos veldig mange! Med falafler blir dette en sunn og mettende sommermiddag for hele familien.
Gresk salat og tzatziki er en sommerfavoritt hos veldig mange! Med falafler blir dette en sunn og mettende sommermiddag for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Persillade
½–1 pakke
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Fetaost
50–100 g
Olivenolje
½ ss
Falafler
300 g
Poteter
350 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll agurken, og riv halvparten på et rivjern. Klem ut så mye væske som mulig. Bland sammen yoghurten, agurken og persilladen i en skål.
Skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, og kutt den og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha salaten, agurk- og tomatterningene, rødløken og ½ ss olivenolje i en salatbolle, og vend det godt sammen. Smuldre over fetaosten, og krydre med litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i godt med olje. Stek falafelene i omtrent 3 minutter under omrøring, til de er gjennomvarme.
God middag!