Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat
Laktosefri
Glutenfri

Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat

4.08 (207)
Under 35 min
11 Ingredienser
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • olivenolje
    • pepper
    • olje
    • sukker
    • bakepapir (kan sløyfes)
    Poteter
    350 g
    Bladpersille
    ½ bunt
    Kjøttdeig
    300 g
    Tyrkisk krydder
    1 pakke
    Panering
    ½ pakke
    Ajvar
    1 pakke
    Hakkede tomater
    1 boks
    Salt
    ½ ts
    Rødløk
    ½ stk
    Tomat
    2 stk
    Bladpersille
    ½ bunt
    Sitron
    1 stk
    Salt
    ½ ts
    Olivenolje
    1 ss
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 693 kcal
    • Fett: 31 g
    • Karbohydrater: 67 g
    • Protein: 38 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan også legge kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og steke dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
     Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
     Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, det tyrkiske krydderet og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
     Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
    Skrell og kutt rødløken i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Del sitronen i to. Bland rødløken, tomaten, persillebladene, 1 ss olivenolje, saften fra sitronen, salt og pepper. 
    Vel bekomme!
    God middag!