Krydrede kyllingspyd med soyabakt aubergine, tomatsalat og hjemmelaget hummus

Sommer

Glutenfri

Krydrede kyllingspyd med soyabakt aubergine, tomatsalat og hjemmelaget hummus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Poteter
350 g
Aubergine
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Kikerter
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Salt
¼ ts
Krydrede kyllingspyd
300 g
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 727 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill ute hvis været tillater det: Gni inn kyllingspydene med litt olje. Grill så spydene over direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. La kyllingen hvile i et par minutter før servering.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft (se tips).
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Skyll og kutt auberginen i grove biter. Fordel dem utover andre halvdel av stekebrettet, og vend inn soyasausen og litt olje. Stek potetene og auberginen i ovnen i 20–25 minutter. 
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomaten og løken i en skål og bland inn saften fra halve sitronen, ½ ss olivenolje, litt salt og pepper.
Ha kikertene i en sil, og ta vare på laken i en skål. Ha kikertene i et litermål. Skrell og knus hvitløken, og ha den i skålen med kikertene. Tilsett det tyrkiske krydderet, saften fra resten av sitronen, 3 ss olivenolje, ¼ ts salt og 3 ss av kikertlaken, og kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn hummus. Tilsett eventuelt mer av laken eller litt vann for en løsere hummus.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Server hvitløksdressingen til retten. 
God middag!