BBQ glazed svinenakke med honning- og sennepsmarinert potetsalat, maissalat og jalapeño

Amerikansk BBQ

Laktosefri
Glutenfri

BBQ glazed svinenakke med honning- og sennepsmarinert potetsalat, maissalat og jalapeño

4.03 (62)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Honning
1 pakke
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Grønt eple
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Olje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Svinenakke i skiver
300 g
Bbq saus
½ pakke
Jalapeño
½–1 stk
Bbq saus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 796 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du skal grille, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Sylt jalapeñoen i 1 dl vann, ½ eddik og 3 ss sukker, for mer syrlighet.

Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
 Kok potetene i lettsaltet vann, i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk rødløken. Skyll og rens paprikaen, og skyll eplet. Kutt begge i små terninger. Skyll, tørk og finhakk all gressløken. Hell laken av maisen. Bland sammen grønnsakene, eplet, halvparten av gressløken, 1 ss olje og 1 ss eddik i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Grill kjøttet på direkte varme i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på aluminiumsfolie på indirekte varme. Pensle kjøttstykkene med litt av bbq sausen. La kjøttet ettersteke på indirekte varme i omtrent 8 minutter. 
 Kutt de nykokte potetene i fire og ha dem i en salatbolle. Vend inn sennepsvinaigretten, honningen og resten av gressløken. Smak til med salt og pepper. 
Skyll og kutt jalapeñoen i tynne skiver. Server jalapeñoen, resten av bbq sausen og sjyen fra kjøttet til retten. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels lav varme, og la kjøttet ettersteke i omtrent 3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med bbq sausen før servering. 
God middag!