Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød med spicy limeyoghurt og tortillachips
4.16 (308)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- sukker
- olje
Lime
½ stk
Yoghurt
150 g
Røkt chilimix
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts
Mangochutney
1 glass
Glutenfri soyasaus
½ pose
Lakseburger
1 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
Tortillachips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 840 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan stekes raskt i en stekepanne om du heller ønsker det. Krydre lakseburgerne med litt ekstra chipotlekrydder for mer smak.
Skyll limen godt, og finriv litt av skallet (kun det grønne). Smak til yoghurten med chilikrydderet, limeskallet og litt salt i en skål.
Skrell gulrøttene, og skyll eplet. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland sammen grønnsakene og korianderen i en salatbolle, og vend inn saften av limen, ¼ ts salt og ½ ts sukker.
Bland sammen mangochutneyen og halve posen med soyasaus i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Fordel mangoblandingen på burgerne, og la dem hvile et par minutter før servering.
Tørk av stekepannen og varm den opp til middels varme. Varm brødene i et minutt eller to på hver side i stekepannen. Sett sammen burgerne med gulrot- og kålsalaten, lakseburgerne, den spicy limeyoghurten og topp med tortillachipsene.
God middag!
God middag!