Glutenfri
Ferske laksekarbonader med eple- og gulrot-tzatziki, kokte poteter og brokkoli
3.75 (79)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
- pepper
- smør
Småpoteter
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Grønt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Sukker
½ ts
Lakseburger
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 478 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 40 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 minutter. Legg brokkoli- og blomkålbukettene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
Skyll eplet og skrell gulroten. Grovriv eplet og gulroten på et rivjern. Ha gulroten og eplet i en skål og vend inn yoghurten og ½ ts sukker. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre lakseburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Vel bekomme!
God middag!