Danske krebinetter med dampet spisskål, erter, hvit saus og persillepoteter
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker.
Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- vann
- olje
- pepper
- hvetemel
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
Egg
2 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Panering
40–75 g
Salt
½ ts
Spisskål
1 bit
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Vann
1–2 dl
Melk
2½ dl
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 746 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Bland inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med ½ ts salt og litt pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering.
Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett gulrøttene, de grønne ertene, 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i pannen i et par minutter uten lokk, så grønnsakene får dampet litt fra seg.
Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme, og visp inn 1 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Smak til med litt salt.
Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene.
God middag!
God middag!