Danske krebinetter med dampet spisskål, erter, hvit saus og persillepoteter

Danske krebinetter med dampet spisskål, erter, hvit saus og persillepoteter

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • vann
  • olje
  • pepper
  • hvetemel
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Kjøttdeig av svin
300 g
Panering
40–75 g
Salt
½ ts
Spisskål
1 bit
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Vann
1–2 dl
Melk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 746 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Bland inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med ½ ts salt og litt pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering.
 Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett gulrøttene, de grønne ertene, 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i pannen i et par minutter uten lokk, så grønnsakene får dampet litt fra seg.
 Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme, og visp inn 1 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Smak til med litt salt.
 Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene. 
God middag!
God middag!