Karibia
Laktosefri
Glutenfri
Mynte- og limemarinert rekesalat med quinoa, mango og avokadodressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- vann
- salt
Quinoamiks
125 g
Mynte
1 bunt
Lime
½ stk
Reker
2 pakke
Olivenolje
2 ss
Sukker
1 ss
Lime
½ stk
Avokado
1 stk
Aioli
1 pakke
Vann
2 ss
Mango
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød chili
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 870 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar avokado og mango i romtemperatur. Hvis du vil fremskynde modningsprosessen kan du legge dem i en papirpose sammen med et eple. Eplet gir fra seg etylengass som modner frukten.
Kok quinoamiksen etter anvisningen på pakken.
Skyll og grovhakk mynten. Skyll og finriv skallet fra limen. Ha limeskallet og saften fra limen sammen med mynten, 2 ss olivenolje, 1 ss sukker og litt salt i et litermål og miks til en dressing med en stavmikser. Vend rekene i dressingen.
Skyll og finriv skallet fra limen. Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og ha det i en liten bolle. Ha limeskallet og saften fra limen i bollen og tilsett aiolien og 2 ss vann. Kjør det sammen med en stavmikser, og smak til dressingen med litt salt.
Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i strimler. Skrell sjalottløken, og skyll salaten og chilien. Kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt salaten i grove strimler og chilien i skiver.
Vend sammen quinoaen, rødkålen, salaten, mangoen og sjalottløken, og server med de marinerte rekene, avokadodressingen og chilien.
Håper det smaker!
God middag!