Banh mi - grov vietnamesisk bagett med tofu, speilegg og chilimajones
Roede
Laktosefri
Vegetar

Banh mi - grov vietnamesisk bagett med tofu, speilegg og chilimajones

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Dette er en Roedevariant av en vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har fylt den med syltede grønnsaker, chilimajones og norsk tofu med hoisinsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Grove bagetter
1–2 stk
(Hvete, Gluten)
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl
Gul løk
½ stk
Tofu
½ pakke
(Soya)
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Egg
2 stk
(Egg)
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 726 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gulrøttene kan stekes med løken, om du ikke ønsker å sylte dem. Bruk gjerne en kjøkkenmandolin eller skreller til å kutte grønnsakene til syltingen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Tilbered bagettene som anvist på pakkene. Del bagettene i to på tvers, og så i to på langs før servering. 
 Kok opp en kjele med 1 dl valgfri eddik, 2 dl vann og ½ dl sukker. Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt gulroten og agurken i tynne remser på langs. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
 Skrell og kutt løken i skiver. Skjær tofuen i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 1–2 minutter på hver side og legg den over på en tallerken. Ha løken i stekepannen og stek den gyllen, i omtrent 5 minutter. Vend inn hoisinsausen, tofuen og ½ dl vann, og gi det hele et lite oppkok. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i 1–2 minutter på hver side, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i skiver. Kutt limen i båter. Legg limebåtene og tomatskivene på en tallerken. 
Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, tomatskivene, tofuen, hoisinsausen, løken og speileggene. Topp med saften fra limen, srirachasausen og chilimajonesen.
½ stk Grønnsaker: 170 g Tofu: 50 g Egg: 1 stk Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal. 
God middag!